Kotimaisuus on yrityksemme yksi tärkeimmistä arvoista. 🇫🇮 Hankimme kaikki korvakoruissamme käytetyt osat, materiaalit ja työn ylpeydellä Suomesta! Näin voimme omalla toiminnallamme tukea kotimaista yrittäjyyttä ja luoda työpaikkoja Suomeen.

NIKKELITTÖMÄT KORUNOSAT

Korvakorujet markkinoidaan usein nikkelittöminä. Totuudella tämä usein kuitenkin tarkoittaa sitä, että korvakorujen metalliosat ovat laboratoriotestattu nikkelin ja muiden iholle haitallisten aineiden osalta ja ne ovat täyttäneet EU:n REACH asetuksen asettamat standardit tuoteturvallisuudessa. Markkinoille ei saa päästää sellaisia tuotteita, joista nikkeliä liukenee yli sallittujen raja-arvojen.

Korvakorujen materiaalit

Koruissamme käytetyt metalliosat ovat 304 ruostumatonta terästä, kirurginterästä, hopeoitua terästä sekä 18K kullattua kirurginterästä. Kaikki tuotteet ovat Suomessa testattuja ja täyttävät edellä mainitun REACH-asetuksen (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 1907/2006) mukaiset vaatimukset. Haluamme korvakorujemme olevan turvallisia käyttäjälleen.

Sisältääkö kirurginteräs siis nikkeliä? - Kyllä, useimmat metalliseokset sisältävät nikkeliä, sillä se on ns. metalliseosten "täyteaine". Siksi käytössämme ovatkin Suomessa testatut tuotteet, joiden nikkelin liukenevuus on testattu ja ne ovat käyttäjälleen turvallisia.

Synnoven testikäyttäjäryhmästä löytyy muutama nikkelille herkistynyt tai allergisoitunut henkilö, joiden kanssa testaamme uusia korunosia ennen niiden käyttöönottoa. Käyttämämme osat ovat saaneet iloksemme hyvää palautetta! Soveltuvuus on kuitenkin aina yksilöllistä.

SERTIFIOITU KOIVUVANERI

Käytämme tuotteissamme mm. FSC-sertifioitua kotimaista ohutviiluvaneria. Vanerin valmistajamme (Koskisen) käyttää prosessissaan toimittajia, joiden puumateriaalit ovat peräisin hyvin hoidetuista metsistä, ja jotka toimivat FSC standardin mukaisesti. FSC-sertifiointi takaa puumateriaalien eettisyyden.

Kepeytensä ansiosta kotimainen koivuvaneri on turvallinen materiaalivalinta koruihin. Suuretkaan korut eivät ole painavia ja niitä on miellyttävä pitää vaikka koko päivän ajan. Puu on myös materiaalina pehmeämpi ja pinnaltaan lämpimämpi kuin esimerkiksi metallit, joten tästä syystä se on erittäin miellyttävä ja huomaamaton käyttää.

VANERIN PINTAKÄSITTELY

Maalaamme tuotteemme itse kotimaisella ympäristösertifioidulla ja M1-luokituksen täyttävällä kalustemaalilla. Käyttämämme maali on tutkitusti turvallinen, mietohajuinen ja se saavuttaa myös tiukat standardit, jotka on asetettu mm. lelujen pintakäsittelylle.

Lue lisää: Tikkurila Helmi kalustemaali.

PEILIAKRYYLI JA MUUT AKRYYLIT

Käytämme mallistossamme myös erilaisella pintakuvioinnilla olevia akryyleja esim. Peiliakryylia: PMMA akryyli. Akryyleiden maahantuojat Lamtekno Oy sekä Kaivertimo. Nykyisin akryyleita on saatavilla myös kierrätysmateriaalista!

Peiliakryyliset korvakorut

Akryyli on erittäin kevyt ja kestävä materiaali, joka soveltuu korvakoruihin erinomaisesti. Peiliakryylille ominaista on sen kiiltävä pinta. Peiliakryyli on akryylilevy, jonka pinnalla on ohut peilikalvo. Akryylikorujen kanssa on huomioitava etteivät ne sovellu puhdistettavaksi voimakkailla tai alkoholia sisältävillä pesuaineilla, jotka voivat vahingoittaa korun peilipintaa.