NIKKELITTÖMÄT KORUNOSAT

Kaikki koruissa käyttämämme metalliosat ovat Suomessa testattuja ja EU:n lainsäädännön vaatimusten mukaisia. Korunosat tilataan Suomen sisässä kotimaiselta maahantuojalta. Kaikki metalliosat ovat testattua ruostumatonta terästä, joka täyttää EU:n Nikkelidirektiivin 2/2022 asettamat vaatimukset. 
Asetuksen mukaan markkinoille ei saa päästää sellaisia tuotteita, joista nikkeliä liukenee yli sallittujen raja-arvojen.

Käyttämämme osat ovat sopineet myös nikkelille herkistyneille henkilöille. Soveltuvuus on kuitenkin yksilöllistä.

SERTIFIOITU KOIVUVANERI

Tuotteemme on valmistettu FSC-sertifioidusta kotimaisesta ohutviiluvanerista. Vanerin valmistajamme käyttää prosessissaan toimittajia, joiden puumateriaalit ovat peräisin hyvin hoidetuista metsistä, ja jotka toimivat FSC standardin mukaisesti. FSC-sertifiointi takaa puumateriaalien eettisyyden.

Kepeytensä ansiosta kotimainen koivuvaneri on turvallinen materiaalivalinta koruihin. Suuretkaan korut eivät ole painavia ja niitä on miellyttävä pitää vaikka koko päivän. Puu on myös materiaalina pehmeämpi ja pinnaltaan lämpimämpi kuin esimerkiksi metallit, joten tästä syystä se on erittäin miellyttävä ja huomaamaton käyttää.

PINTAKÄSITTELY

Tuotteemme maalataan kotimaisella ympäristösertifioidulla ja M1-luokituksen täyttävällä kalustemaalilla. Käyttämämme maali on tutkitusti turvallinen, mietohajuinen ja se saavuttaa myös tiukat standardit, jotka on asetettu mm. lelujen pintakäsittelylle.

PEILIAKRYYLI JA MUUT AKRYYLIT

Käytämme osassa mallistoamme myös erilaisella pintakuvioinnilla olevia akryyleja esim. Peiliakryylia: PMMA akryyli. Akryyleiden maahantuojat Lamtekno Oy sekä Kaivertimo. Akryyli on erittäin kevyt ja kestävä materiaali, joka soveltuu korvakoruihin erinomaisesti.